Noi astia din zona Brasovului ne-am obisnuit cu aparitia ursului in cartierele marginite de paduri, ba chiar ni se pare ceva firesc. Sa recunoastem, blanosii nu au nici o vina, noi suntem cei care le-am invadat teritoriul si ne-am apropiat cam mult de habitatul lor.

E de la sine inteles ca odata cu intinderea orasului, a fost nevoie de racordare la curent electric de joasa tensiune. In plus, am creat o atmosfera romantica luminand turnurile din jurul Brasovului si facandu-le accesibile si dupa lasarea intunericului. Altfel ce ar cauta o firida de bransament la marginea padurii?

Acum, drept sa va spun, nu stiu de ce cutia noastra i-a atras atentia ursului si nici de ce s-a luat cu ea la tranta, dar suntem mandri ca produsul distribuit de noi a iesit invingator. Sa fi lasat vreun turist vreun rest de mancare in zona? Sa o fi confundat ursul cu vreun tomberon? Pe atunci ( cam prin 2002) foloseam rondo cutii FAPS si e posibil ca Mos Martin sa fi facut o mare confuzie.

firide de bransament, firide de contorizare, separatoare de curent, carcase pafs, echipamante modulare, accesorii, echipamente electrice de joasa tensiune, livrare rapida, cutii de sectionare, FDCP, BMP, Intreruptoare automateIata cum arata firida nastra inaintea de intalnirea cu Baloo din Carpati. Frumoasa, nu-i asa? Bag sama ca Baloo al nostru n-a prea dat pe la scoala si nu a fost interesat de avertismentul nostru. Spre norocul lui, cutia confectionata din material de calitate l-a tinut departe de pericolul de electrocutare.

Nu are sens sa va mai tin sub tensiune ( 🙂 ), hai sa va arat cum arata firida nostra dupa tentativa de wrestling cu ursul carpatin. Pentru ca nu a reusit sa o darame, a incercat sa o sfasie. Pentru binele lui, ne bucuram ca nu a reusit. Iata un motiv pentru care am importat si distribuit cutii/carcase realizate din poliester armat cu fibra de sticla. Daca priviti cu atentie veti observa ca a reusit sa rupa o bucatica din invelis, dar nu suficient cat sa ajunga la interiorul cutiei.

firide

 

Atentie: nici un animal nu a fost ranit pentru realizarea acestui articol ( am vazut ca se poarta fraza asta la filme, am zis sa specificam si noi 🙂 ).

Cutiile folosite la realizarea firidelor trebuie sa reziste atat la atacuri (vandalism, nu il com pune pe Baloo sub acuzatie) cat si la orice tip de vreme (inghet, soare puternic, grindina etc). Daca cutia nu ar fi fost una de calitate, ursul nu ar fi avut nici o sansa, nici nu vreau sa aprofundez mai departe asupra consecintelor.

Ne pare rau ca nu am reusit sa surpindem pentru voi lupta efectiva, suntem convinsi ca ar fi fost interesant. Pentru noi insa a fost o certificare a calitatii echipamentelor de joasa tensiune pe care le comercializam.

Carcasa supravietuitoare a ajuns la muzeul producatorului. Sa ii dam Caesarului ceea ce se cuvine si sa o pastram ca o marturie a rezistentei, a calitatii si a lucrului bine facut.

Ramaneti alaturi de noi. Promitem sa nu curentam!