Eu cred ca am mai spus ca sunt mandru de orasul meu, dar nu ma pot abtine. Am multe motive pentru care sunt bucuros ca sunt brasovean: locuiesc intr-un oras cu istorie bogata, am oameni faini in jur, toleranta e la ea acasa, aerul este bun de respirat si se fac investitii in infrastructura pe toate nivelurile.

Sa ai un centru istoric sufocat de cabluri este de departe inestetic. Eu sunt incantat ca alaturi de cei de la S.C. ELECTROCONSTRUCTIA ELECON S.A. am avut ocazia sa schimb ceva in orasul meu. De cate ori trec pe „Republicii” si zaresc firida de distributie a cablurilor electrice ma gadila un sentiment placut.

Vara inreaga strada se transforma intr-o terasa uriasa de-a lungul careia se plimba agale brasoveni si turisti deopotriva. Tocmai de aceea am ales sa folosim cutiile EBG Germania la montarea firidelor: au o adancime mica si rezista mai bine de 40 de ani. Firida s-a integrat frumos in peisaj fara a deranja trecerea pietonilor sau aranjarea meselor.

Cand s-a montat prima firida de distributie pe strada Republicii?

Daca tin minte bine cred ca s-a intamplat undeva prin 2000. Ce vremuri… Au trecut 20 de ani si firida din poveste este tot acolo, fara ca timpul sa ii fi adus vreun prejudiciu. Mi-ar placea sa spun asta si despre mine. 🙂

Despre lucrurile facute inginerii germani nu ai ce sa comentezi. Ei au inventat superlativul in ceea ce inseamna desing si calitate de produs. Intre timp toate cablurie care erau agatate pe cladiri (vorbim de cladiri istorice pe toata strada) au disparut si asta doar din cauza ca firida de distributie permite ingroparea cablurilor electrice.

Brasov, un oras fara cabluri aeriene

Eu cred cu tarie ca Brasovul este unul din cele mai frumoase orase din Romania. Atat centrul vechi al orasului cat si localitatile din vecinatate sunt pline de marturii istorice si de legende mai mult sau mai putin cunoscute (legenda fluierarului, legenda balaurului , lacul vrajitoarelor si multe, multe altele) .

Montarea de firide de joasa tensiune a facut posibila mutarea cablurilor in subteran. Brasovul a devenit mai luminos, mai atractiv  si zonele pietonale te imbie la promenada si la privit in zare.

Si pentru ca intotdeauna exista loc de mai bine, ciulim urechile si ne implicam in proiecte care aduc avantaje intregului oras .